2020-2021 навчальний рік

30.05.2021

#До Всесвітнього Дня хіміка

#Поле хімічних чудес

#Маріупольський електромеханічний фаховий коледж

Стати учасником гри зовсім просто! Треба бути присутнім на занятті з хімії напередодні Всесвітнього дня хіміка! Та якщо ти правильно відповів на запитання - ти в грі!

В кожній групі першого курсу гра «Поле хімічних чудес» викликала великий інтерес та активність студентів. Кожен з учасників мав можливість проявити свої знання і здібності, логічне мислення і кмітливість, бажання бути першим.  Усі учасники отримали призи та заохочення у вигляді додаткового балу. Але головне – це позитивний настрій та бажання грати далі!!!

Далі обов’язково буде!

Хімія – це цікаво!

Хімія – це важливо!

Вітаємо з Днем хіміка!



18.05.2021

З 2003 року у третю суботу травня відзначається День Європи в Україні, це й стало нагодою для групи МС-20-1/11з пуститися у веселу та пізнавальну подорож  по Європі. Віртуальна мандрівка відбулася за напрямками географії, історії, мистецтва, літератури, мовознавства та кулінарії. Головними зупинками стали: португальська корида, іспанська сієста, французька вишуканість,  італійська опера, швейцарські технології, німецький порядок, віденський бал, хорватська рапсодія, шотландські кілти, англійський гумор, ірландські танці, шведський стіл, Датське королівство та угорські вампіри… Також студенти дізналися, в чому кожна з країн Європи краща за інші, і як різні європейські мови збагатили англійську. В атмосфері жартів і дотепних коментарів кмітливих студентів-заочників викладач Шведова Т.Г. зовсім забула про «фотографії з міста події». Але ж   фотодоказом можна вважати зацікавлені лиця студентів хоча би на двох знімках. 

29.04.2021

Твори добро по всій землі!

29 квітня у Маріупольському електромеханічному технікумі був проведений благодійний ярмарок. Зібрані кошти будуть перераховані на користь дитини Насті  Грищенко, яка потребує лікування у зв`язку з важкою хворобою.



26.04.2021


Студенти нашого закладу освіти долучились до Всеукраїнського освітнього проєкту «СЛІДАМИ CHORNOBYL».

Протягом тижня  разом з викладачами студенти шукали відповіді на питання:

- Які основні причини та наслідки Чорнобильської катастрофи?

- Чому вчить Чорнобильська трагедія?

- Які загрози забруднення флори і фауни може становити для людини ядерна енергетика в майбутньому?

- Які знання потрібно мати, щоб розуміти принципи роботи різних джерел енергії?

- Які подальші перспективи розвитку альтернативної енергетики в Україні?

- Чому особливо важливим є питання необхідності збільшення інтересу до вивчення природничих дисциплін серед студентської молоді?

- Як ви розумієте висловлювання: "Чорнобиль" демонструє, що відбувається, коли суспільство перестає слухати науку, та що може статися, якщо освіта стане другорядною.»

Разом дійшли висновку:  «Чорнобиль – це не тільки найбільша техногенна катастрофа. Чорнобильська катастрофа – це історія подвигів, справжніх наукових відкриттів і геніальних технічних рішень».



 РЕГIОНАЛЬНА НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНА СТУДЕНТСЬКА 

КОНФЕРЕНЦІЯ ЗВО 1-2 РІВНЯ АКРЕДИТАЦІЇ

 

«Електротехніка навколо нас:  прогрес електротехнологій, проблеми, перспективи»

 

Онлайн конференція проведена на базі Маріупольського електромеханічного фахового коледжу відповідно до плану роботи регіонального методичного об'єднання електротехнічних дисциплін.

Енергетика - це унікальна галузь, яка кожен день забезпечує теплом і світлом всіх без винятку громадян країни.

Учасники конференції працювали над проблемами електротехніки, які охоплюють розділи навчальних дисциплін «Основи автоматики», «Теоретичні основи електротехніки», «Основи промелектроніки», «Фізика», «Основи електротехніки», «Електрообладнання», «Електровимірювання», «Електричні машини». Мета заходу - закріплення, поглиблення знань з дисциплін, що вивчаються. Студентам було запропоновано теми для доповідей і презентацій. У процесі підготовки вони проявили самостійність, творчий підхід до теми, що вивчається.

Щорічне проведення у нашому технікумі науково-теоретичної конференції стало традицією. На конференції студенти представляють підсумки  захоплюючої та досить тривалої роботи.

На участь у конференції подано 15 заяв (18 учасників), серед них студенти електротехнічних спеціальностей Маріупольського коледжу «ПДТУ», Маріупольського механіко-металургійного коледжу «ПДТУ», Маріупольського будівельного коледжу, Маріупольського машинобудівного коледжу «ПДТУ»,  Маріупольського електромеханічного фахового коледжу

В результаті на конференції були представлені доповіді для заочної участі. Найцікавіше розкрили свої теми Антоненко.Д. (Тема: Вплив елетропобутових приладiв на теплоспоживання житлових будинкiв, крiвник: Лухтура О.О.), Волосюк I.I. та Пача А.Ф. (Тема: Розумнi матерiали, керiвник: РзаЄва М.В.), Воронiна М.В. (Тема: Сонячна енергiя та Земля, керiвник: Фоменко В.В.), Гулаков Д.Ю. (Тема: Еволюцiя кондицiонерiв, керiвник: Сторожко Н.М.), Демiдома Ю.О. та Кiптiкова В.В. (Тема: Сiм технологiй вiтроенергетики, керiвник: Тесленко Г.В.), Доценко П. (Тема: Електромагнiтне поле у сучасному свiтi.Розвиток та перспективи., керiвник: Вовк Н.О.), Дуднiк М.М. (Тема: Iонiстори як перспективна змiна акумуляторiв, керiвник: Мартиненко О. Є.), Муковоз Д. та Антоненко Д. (Тема: Перспективи розвитку вуличного освiтлення, керiвник: ПігорЄв О.Ю.), Рудь А.А. (Тема: Енергитичний потенцiал вiдновлюваних джерел енергiї України, керiвник: Iльїна О.В.), Утсименко С. (Тема: IoT i M2M-Технологiй в Українi, керiвник: Мартинова Т.М.), Хазнаферов А.I. (Тема:Електротехніка. історія електроніки і  електротехніки. безпека використання електроприладів, керiвник: Орлов I.О.), Шаповалов О. та Юрченко Б. (Тема:Моделювання lde cube 4x4x4, керiвник: Тесленко А.В.)

Всі учасники конференції і керівники нагороджені грамотами  Маріупольського електромеханічного фахового коледжу.

 

                                            Журавльова Н.М., голова регіонального    

                                       методичного об’єднання електротехнічних дисциплін      


Відео з конференції

25.04.2021


У Всесвітній день книги і авторського права студенти груп МО-20-1/11 і К-20-1/11 ознайомилися з колекцією книг англійською мовою, зібраною викладачем Шведовою Т.Г. Це й оповідання Артура Конан Дойля, і романи Чарльза Діккенса, і твори сестер Бронте, і вірші Роберта Бернса, і зібрання

романів Джейн Остін. Студенти розглядали портрети відомих

англійських письменників і згадували, які твори належать їх перу.

 На полицях кабінету англійської мови можна знайти книги і сучасних англійських, і американських авторів. Викладач розповіла про свою улюблену письменницю Мері Хіггінс Кларк, а студенти зізналися, які літературні твори так і не здолали, а які книги стали їхніми улюбленими.

  «Є злочини гірші, ніж спалювати книги. Наприклад, не читати їх», - ці відомі слова письменника-фантаста Рея Бредбері і стали лейтмотивом сьогоднішньої бесіди.   


22.04.2021


Сьогодні, напередодні Дня англійської мови, студентки групи Д-18-1 / 9 поринули у вир англійських слів, взявши участь в заході "Слова, слова, слова ..." (знаменита цитата з трагедії В. Шекспіра; куди ж без великого класика, про день народження якого - 23 квітня - всі англомани, англофіли і шанувальники літератури ніколи не забувають?).

“Words, words, words…” – це була відповідь Гамлета на питання Полонія: "Що ви читаєте, мілорде?" (What do you read, my lord?). Повторюючи слово тричі, Гамлет припускає, що те, что він читає, безглуздо.

Але ж все, что дівчата почули, побачили, чого нового дізнались, має сенс и користь. І дійсно, зараз вони знають, які англійські слова ще нікому не вдалося правильно вимовити з першої спроби, значення яких слів інтернет поміняв раз і назавжди, і що спільного між мемом і геном.


21.04.2021



ТИЖДЕНЬ КОМІСІЇ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН


21 квітня розпочався тиждень комісії природничо-математичних дисциплін.


Головна тема тижня «35 років трагедії Чорнобиля: пам’ятаємо, бережемо, віримо».


21.04.2021 та 22.04.2021 (в День  Землі) студенти 2 курсу пригадали сумні події Чорнобильської аварії та обговорювали проблеми ядерної енергетики в 21 сторіччі.


21.04.2021


Зовсім небагато часу залишається до Міжнародного дня англійської мови, який відзначається з 2010 року в день народження Вільяма Шекспіра - 23 квітня. І вже сьогодні студенти групи К-19-1 / 9 брали участь в заході під

назвою "Калейдоскоп англійської мови".

Студентів чекали фонетичні сюрпризи, лексичні несподіванки і смислові парадокси: чому так надзвичайно вимовляються назви англійських населених пунктів, чому англійська, французька та німецька мови нерозлучні брати, скільки

споконвічно англійських слів можна зустріти в звичайному англійському реченні і в чому так "ненаситна" англійська мова. Підбирала фарби і становила візерунки для лінгвістичного "Калейдоскопа" Шведова Тетяна Геннадіївна.


07.04.2021


Щорічно 6 квітня у світі відзначається Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру ,що був започаткований у 2013 році Організацією Об'єднаних Націй разом з Міжнародним Олімпійським Комітетом.

Також в цей день відмічають День настільного тенісу.

До цих свят були приурочені  змагання з різних видів спорту. 

5 -6 квітня у технікумі пройшли змагання з настільного тенісу серед студентів 1-2 курсів У змаганнях взяли участь 3 команди  - першого курсу  і 2 команди - другого курсу.

Переможцями і призерами серед команд 1 курсу стали:

1 місце -Давиконь Іван - МО-20-1/9

2 місце - Черненко Влад - Р-20-1/9

3 місце -Бабко Володимир М-20-1/9

Переможцями і призерами серед команд 2 курсу стали:

1 місце - Стеценко Анатолій - Р-19-1/9

2 місце - Кожарко Микола  - Р-19-1/9

3 місце - Журавльов Данило - МО-19-1/9

Тиждень економічних дисциплін 15-19 березня 2021 року у Маріупольському електромеханічному технікумі 

Тиждень Економіки.pptx

18.03.2021 р.

В рамках «Тижня економіки» студентки 2 курсу денного відділення  спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» на чолі із завідувачкою відділення Волчановою Ольгою Олександрівною відвідали Маріупольський краєзнавчий музей.

Екскурсовод музею Горе Олександр Васильович розповів про історію заснування нашого міста, ознайомив з предметами побуту. Особливу увагу було надано історії розвитку Маріуполя як торговельного та промислового міста та біографії перших маріупольських підприємців.

Студентки подякували за цікаву та змістовну екскурсію та зробили декілька фото на пам'ять.


В рамках  тиждня економічних дисциплін проходила виставка студентських стіннівок "Економічний калейдоскоп". 

Студентами 2, 3 та 4 курсів були розроблені стінгазети за наступними темами:

- Актуальні види підприємницької діяльності під час та після  пандемії Covid-19;

-Поведінкова економіка та її значимість на сьогоднішній день;

-Найдивніші податки в світі;

-Найвідоміші підприємці сучасності;

-Видатні вчені-економісти та інші.


15.03.2021 р.


15 березня відзначається непомітне, але найважливіше свято для всіх жителів планети — Всесвітній день захисту прав споживачів. Маріупольський електромеханічний технікум не залишився осторонь. Завідувачка денного відділення Волчанова Ольга Олександрівна в рамках «Тижня економіки» організувала та провела інформаційно – виховний захід «Права споживачів та їх захист» для студентів 2 та 3 курсів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Студенти були ознайомлені з історією виникнення свята, з правами споживача в Україні та способами їх захисту.

Ми сподіваємося, що знання, отримані сьогодні, допоможуть нашим студентам як в повсякденному житті, так і в майбутній професійній діяльності.

Перед майбутніми комерсантами виступив Головний спеціаліст відділу контролю у сфері захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства Управління захисту споживачів  ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ Гаманюк Ігор Володимирович, який розповів, що входить в обов’язки Управління захисту споживачів, з якими питаннями найчастіше звертаються громадяни Донецької області та що необхідно робити споживачеві в разу порушення його прав.


06.03.2021 р. 

Чарівні пані, викладачки і студентки нашого технікуму

Прийміть найтепліші привітання зі святом 8 Березня! Нехай у вашій душі завжди буде справжня весна! Нехай здійсняться ваші мрії! Нехай для своїх коханих ви будете найгарнішою і найжаданішою жінкою! Зі святом весни, зі святом ніжності і любові! 

06.03.2021 р.


На честь 150-річчя Лесі Українки у Маріупольському електромеханічному технікумі під керівництвом викладачів української мови і літератури Верескун Олени і Морневої Валентини для студентів першого і другого курсів відбувся позакласний захід " Леся Українка. 150 років. 150 цінностей. 150 образів".

26.02.2021 р.


До Тижня рідної мови у Маріупольському електромеханічному технікумі відбулася мовна вікторина «Мово наша калинова». У мовній вікторині брали участь студенти першого курсу технікуму під керівництвом викладача української мови та літератури Дьяконової М.Л.

Під час мовної вікторини «Мово наша калинова»  студенти розширили свої знання з історії та культури рідного краю, змагалися у знанні рідної мови, втілювали красу українського слова у  віршах та піснях.

26.02.2021 р.


Вітаємо збірну технікуму з перемогою у Першості міста з баскетболу - 3×3. 


У складі команди студенти 2-4 курсів:

1. Клімович Анатолій - МО-17-1/9 - капітан команди.

2. Нестеренко Володимир - М-17-1/9

3. Сікорський Сергій - М-19-1/9

4.Харутдінов Юрій - МО-18-1/9

5.Масюк Вадім - М-,19-1/9 - запасний гравець.

6.Коробка Артем- МО-19-1/9  - запасний гравець

7.Кошевий Тімур -МО-19-1/9 -  запасний гравець.


Тренер команди  - Мілєшкін Валерій Петрович.


23.02.2021 р.


День рідної мови у Маріупольському електромеханічному технікумі


23 лютого 2021р. викладач української мови та літератури Валентина Морнєва провела КВК "Мова- життя мого основа" в групах 1 курсу.


19.02.2021 р.


19 лютого до Дня державного герба і напередодні Дня пам'яті Небесної Сотні викладач історії Андрєєва Вікторія провела заняття в студенських групах "Година історичної правди: Нескорені. Нескорені ніким. Ви всі - герої нашої держави".

Герої не вмирають! Саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів та дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ. Знову від нас пішли найкращі. Ті, для кого «справедливість», «гідність», «свобода», «Україна» були не просто словами, а сенсом їх життя.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. 

Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.

Коли перед очима зринають кадри із пораненими та вбитими героями, проглядаючи фотографії Небесної Сотні, дивлячись їм у вічі, ми розуміємо, що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну. Небесна Сотня віддала життя за кожного з нас! Не забуваймо про це!


12.02.2021 р. 

З днем святого Валентина!

Вітаємо всіх робітників технукуму та студентів!!!

Життя - це любов! Без любові немає життя, немає продовження роду. Ми любимо з самого народження - маму, тата, день і ніч, сонце і дощик, тепло і холод, життя ... Любити і бути коханим - найбільше щастя, і іншого не треба! Нехай у житті буде любов, пристрасна, ніжна, ласкава, чуттєва, п'янка. Хай живе любов! З днем святого Валентина!

5.02.2021 р.  

ЗА НАС НІХТО ПЛАНЕТУ НЕ ВРЯТУЄ...

В гості до Маріупольського електромеханічного технікуму завітала членкиня ЕКО ГУРТу Абалмасова Валентина. Провела майстер-клас з сортування відходів для наших студентів, які перемогли у конкурсі "Моє місто WOW" у межах проекту «Youth MediaLab – East» серед закладів освіти в Донецькій і Луганській областях, а зараз пишуть сценарій для відео - ролика про малу екологію нашого міста. 

Дякую Валентина Абалмасова за таку корисну, сучасну і зрозумілу подачу інформації. І за вашу чуйність до проблем міста, за вашу працю і щирість!!!  Ми ще довго обговорювали тему сортування відходів та екологію Маріуполя. Скоро розпочнемо зйомки відеоролика.

Youth MediaLab

 27.01.2021 р.

Переможці в конкурсі "Моє місто WOW" у межах проекту «Youth MediaLab – East» серед закладів освіти в Донецькій і Луганській областях

21.01.2021 р. 22 січня День Соборності України відзначають викладачі та студенти Маріупольського електромеханічного технікуму  

21.01.2021 р. 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної

Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна щороку відзначає День Соборності. Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

Акт Злуки увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.

Це була основоположна подія для українського державотворення. 24 серпня

1991 року позачергова сесія Верховної Ради УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України. Його підтримали українці на Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. Ця подія стала відправною точкою для відліку історії сучасної Української державності. Утім, історики цілком справедливо

відзначають, що 24 серпня 1991 року насправді відбулося відновлення державної незалежності України. 

21.01.2021 р. До Дня Соборності України бібліотекарі Маріупольського електромеханічного технікуму підготували книжкову виставку 

05.01.2021 р. Сьогодні до Маріупольський Електромеханічний Технікум завітав депутат Верховної ради України Сергей Магера.

Сергій Васильович особисто перевірив Воркаут зону, яка нещодавно з'явилася у нашому технікумі.

Нагадаю, що Сергій Васильвич також допоміг встановити Воркаут зону на дитячому майданчику, який ми відновлювали разом з депутами міської ради та заступником мера Сергіем Захаровим.

Сергій Васильович наголосив, що встановлення воркауту не є фіналом проєкта, навколо ще будуть проводитись роботи з організації  покриття майданчика де розташован воркаут.

Маріупольський електромеханічний технікум вітає з Новим роком та Різдвом Христовом!

Нехай щастить у всьому і завжди, а мрії починають збуватися з першими ударами курантів.

У всіх розпочатих справах нехай неодмінно чекає успіх, а чарівництво новорічної ночі не покине весь рік!

               29.12.2020 р.                               Мрії здійснюються!!!

    Однією з давніх проєктів-мрій Маріупольського електромеханічного технікуму було створення внутрішнього дворика, де можна було б відпочити між заняттями, неформально поспілкуватися з друзями, зануритися в глибини конспекта перед наступною парою зі склянкою запашної кави в руках...

      Напередодні нового року мрії мають здійснюватися! Тепер усе це, завдяки допомозі народного депутата Верховної Ради України Сергія Васильовича Магери, почало втілюватися в життя. Маріупольський Електромеханічний технікум отримав комплект обладнання для внутрішнього дворика, який має стати осередком для відпочинку і в перспективі може перетворитися на "зелену авдиторію".

      У нелегкі часи, коли так не вистачає позитивних емоцій, цей чудовий подарунок став мостиком у світ новорічних бажань, які обов'язково мають здійснюватися!


#ВместеМожемБольше #МЕМТ

16.12.2020 р. Студентка 2 курсу Любарець Дарина із групи Д-19-1/9 отримала Диплом І ступеня ІІІ (обласного) етапу

 ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Викладач Морнєва В.В.

Вітаємо студентку і викладача! Бажаємо подальших перемог і творчих успіхів!

Пишаємось такою талановитою дівчинкою. 

Дарина ще встигла зняти ролик для конкурсу "Моє Місто", під керівництвом викладача Андрєєвої В.В.

зайняла 1 місце та отримала в якості приза для нашого навчального закладу відеокамеру, штатив та інші цінності!!! 


Взяла участь у Всеукраїнській олімпіаді "Всеосвіта осінь 2020" і посіла ІІІ місце, а також відмітилась у VІІ Всеукраїнській олімпіаді "На урок" з української мови та літератури.

6431048.pdf

10.12.2020р. Сьогодні в столиці Швеції Стокгольмі відбудеться вручення нобелівських премій!

Нобель на сайт 10.12.2020.docx

10.12.2020 р.

Протягом першої декади грудня в кожній групі першого курсу Маріупольського електромеханічного технікуму відбулись «Нобелівські читання», присвячені Нобелівським лауреатам з хімії під керівництвом викладача     Будченко Л.В.

Кожен студент-першокурсник був запрошений до виконання навчально-пошукового проекту «Роль Нобелівських лауреатів у вирішенні глобальних проблем людства».

«Нобелівські читання- 2020» - це проект, який об’єднав більш ніж 50 студентів, які протягом двох місяців  працювали над своїми темами. Проект спрямований на розвиток навчально-пізнавальної, предметної, загальнокультурної, інформаційної  компетентностей. Участь у такому проекті надає шанс кожному студенту або студентці  реалізувати свої можливості, проявити себе як творчу особистість.

Під час виконання цього проекту першокурсники дізнались як покроково створити проект: від вибору теми та формулювання проблеми, яку він має вирішувати, до конкретних дій. 

Заключний етап – саме захист свого проекту! Море емоцій, позитиву, радості від виступів! Багато нової інформації. Багато відкриттів! Серед першокурсників вже відкрито багато дуже крутих, сучасних, зацікавлених та  мотивованих!

Девяшин Гліб та Смеречинський Ярослав,    гр. МО-20-1/9

Буй Андрій та Сачко Микола, гр. МО-20-1/9

Кращими визнані проекти Крамаренко Вікторії, Назаренко Анатолія та Матвіюка Владислава.

Анатолій Назаров, гр. МО-20-1/9

Дистанційне навчання не завадило захисту навчально-пошукових проєктів. 

Краще інших дистанційно захистили проекти студенти групи Р-20-1/9 Матвій Вінокуров та Дмитро Мамотенко.

Матвіюк Владислав, гр. М-20-1/9

Крамаренко Вікторія, гр. К-20-1/9

 Дмитро Воронін, гр. М-20-1/9 

Риженко Олеся та Фотіна Даша успішно захистили свої проєкти!

Студентки гр. К-20-1/9


За відгуком студентів участь в роботі над навчально-пошуковим проектом відкрила багатьом з них нові можливості, нові знання, віру у себе. 

Саме ця оцінка надихає і мене,        як викладача хімії. 

«Нобелівським читанням» в Маріупольському електромеханічному             технікумі бути!!!

#МЕМТ_надихає

День Гідності й свободи

23 листопада у Маріупольському електромеханічному технікумі відбулося відкриття заходів до Дня Гідності й свободи. Викладачі Кіріченко О.В., Дьяконова М.Л. ознайомили студентів І курсу з історією свята, його принципами. 

25 листопада у Маріупольському електромеханічному технікумі продовжуються заходи до Дня Гідності й свободи.

Викладачі англійської мови Бурлуцька Н.В., Горбатюк О.В., Рязанцева Н.М. провели відкритий захід ,,Гідність для мене це..."

27 листопада захід до Дня пам*яті жертв голодомору 1932-1933 років провела викладач історії Андрєєва В.В.

"Наслідком Голодомору, що визнаний геноцидом проти нашого народу з боку тоталітарного сталінського режиму, стали мільйони жертв серед українців. Це втрати, зіставні з тими, яких зазнала Україна у Другій світовій війні.

Як можна прагнути знищити цілий народ? Чому й за що?

Ми ніколи не зможемо цього зрозуміти. Ми ніколи не зможемо цього забути. Ми ніколи не зможемо цього пробачити" В.Зеленський


Конкурс листівок і постерів на тему енергозбереження ресурсів і тепла провели викладачі природничо-математичних  дисциплін Корнєєва С.В., Сторожко Н.М., Хомич Г.М.

11 листопада тематичне заняття в онлайн режимі "Енергозбереження при використанні побутової техніки" провела викладач професійних дисциплін Рзаєва М.В.

11 листопада тематичну лекцію ,,Режим очікування stand-by. Велика економія без інвестицій" провела викладач природничо-наукових дисциплін Любарцева Ю.І. 

09.11-13.11.2020р. тематичну виставку «Енергозбереження як додаткове джерело енергії» підготували бібліотекарі Філіппович Г.Г., Дащенко Г.Г., Левченко Т.Г.

17 листопада міні-конференцію «ЕНЕРГІЯ. ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ. ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ» провели викладачі професійних дисциплін Вовк Н.О., Ільїна О.В.

9 листопада відзначається День української писемності та мови. Свято запроваджене президентським указом від 1997 року на честь Нестора Літописця. З нагоди свята тисячі прихильників української мови щороку беруть участь у флешмобі й у всьому світу долучаються до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. 

 9 листопада студенти Маріупольського електромеханічного технікуму також приєдналися до радіодиктанту національної єдності. 

14.10.2020 р. 

День козацтва - важливе свято для українців. Цього дня ми вшановуємо наших предків - волелюбних козаків.

Студенти групи К-20-1/9 підготували святковий танець та презентацію про козацькі забави.

Презентація.pptx

14.10.2020 р. 

Адміністрація та студенти Маріупольського електромеханічного технікуму вітають всіх чоловіків, хлопців, а також жінок, всіх, хто стоїть на захисті кордонів нашої Батьківщини. 

Ви сильні, стійкі, сміливі і хоробрі. Нехай служба буде спокійною, мирною, а життя - яскравим, довгим, а в домі панує тепло, затишок і любов. Шана і слава захисникам України, слава Україні!

12.10.2020 р. 

До дня захисника України в нашому закладі пройшла фотовиставка Віталія Запеки. 

Віталій Леонідович Запека - український письменник, фотохудожник, доброволець, боєць батальйону «Полтава». Запека народився 13 жовтня 1967 р. у м.Полтаві. До війни Віталій Запека був відомим фотографом, входив до топ-100 фотографів за версією сайту photographers.ua.

Фотографії розповідають про будні бійців, їх побут та умови несення служби.

7.10.2020 р.

07 жовтня 2020 року до Маріупольського електромеханічного технікуму завітали психологині БФ "Карітас" Ганна і Людмила. Вони провели тренінг для студенток МЕМТу "Профілактика гендерного насилля".

Студентки отримали рекомендації щодо дій у випадках загрози насиллю, поведінці у спілкуванні з агресорами, абьюзерами.

2.10.2020 р.                                            З Днем вчителя!

Вітаємо всіх тих, хто несе в наш світ світло у вигляді різноманітних: наук, навчань і знань.

Людей, які присвятили своє життя тому, що закладають в голови юного покоління не тільки ази освіти, а й принципи, цінності та пріоритети, які повинні бути в серцях добропорядних громадян.

Бажаємо вам світла, який зігріє ваші відкриті душі.

Бажаємо вам добробуту та успіху, який неодмінно повинен бути присутнім в житті таких чудових людей.

30.09.2020                                   Всеукраїнський день бібліотек

Всеукраїнський день бібліотек — відмінний привід здути пил зі свого читального квитка й дізнатися, що з новинок з’явилося в фондах. Або сходити в бібліотеку з дитиною та взяти улюблену книгу з вашого дитинства. Ну або просто провести цей вечір за читанням. Адже читати не шкідливо, шкідливо не читати. 

Студенти групи Д-18-1/9 привітали бібліотекарей нашого закладу. Підготували чудові плакати з привітаннями.

28.09.2020

      Дуже важливо, коли студентське життя не закінчується за стінами навчального корпусу, адже кожен день – це ще одна неймовірна можливість, яку кожен із нас просто зобов’язаний використати на всі сто.

    28.09.2020 відбулося перше засідання студентської ради технікуму, під час якого Дьяконова М.Л. та Супрунюк О.О. провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо діяльності студентської ради, яка спрямована на зростання соціальної активності у студентському середовищі, ініціативності та відповідальності за доручені справи, а також на сприяння гармонійному розвитку особистості студентів, набуття ними якостей та навичок лідера, організатора, керівника.

    Учасники засідання обговорювали питання та проблеми студентства, перспективи розвитку студентської ради, обмінялися досвідом, новими ідеями, було проведено розподіл посадових обов’язків. Під час засідання студенти брали активно участь в обговоренні, ставили запитання, на які отримали вичерпні відповіді та поради.

26.09.2020                                    26 вересня - Європейський день мов!

Студенти  Маріупольського електромеханічного технікуму долучилися до Європейського дня мов – свята, що відзначається в країнах Європейського Союзу щорічно 26 вересня. Під час заходу «Лінгвістична скарбничка Європи», який провела викладач англійської мови Шведова Т.Г. студенти згадали усі країни та мови Європи, дізналися, які мови вважаються найпростішими для вивчення, а які найінформативнішими, які існують алфавіти, яка найстаріша літера у Світі, що казали про необхідність вивчати мови видатні люди минулого та сьогодення, чи можливо зрозуміти про що йде мова, коли не зрозуміло жодне слово у реченні.

24.09.2020

24 вересня студенти першого курсу Маріупольського електромеханічного технікуму взяли участь у квесті "МЕМТ 2020". Дякуємо студентській раді за можливість долучити студентську молодь до пізнання свого навчального закладу та своєї спеціальності

19.09.2020  

Зробити свій внесок в чистоту планети може кожний. 

Студенти групи К-19-1/9 з викладачем хімії Будченко Л.В. відвідали фестиваль Еко-фест в міжнародний день чистоти.

02.09.2020                                          Вітаємо з новим навчальним роком!

       Маріупольський електромеханічний технікум вітає з Днем знань. Це особливе свято! Завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою. 

У цей день від всієї душі хочеться побажати усім успіхів у навчальному процесі та щоб новий навчальний рік приносив тільки приємні враження!