2019-2020 навчальний рік

      18 травня - День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

    Саме 18 травня 1944 р. розпочалася операція з депортації кримських татар, коли сталінський режим підготував і здійснив силами НКВС спецоперацію примусового виселення корінного народу Криму.

      На збори давали в середньому до 15 хвилин. Офіційно всій сім'ї дозволялося брати з собою до 500 кг речей і продуктів, але в реальності все обмежувалося ручною поклажею (а іноді й без неї). Виселенців звозили вантажівками до залізничних станцій, де поміщали в товарні вагони або відразу, або 1-2 дні потому. Час ешелонів у дорозі – 2-3 тижні.  

     Усього, згідно з офіційними даними, у віддалені регіони Радянського Союзу було депортовано 191 044 кримських татар, а за даними їх самоперепису— 423 100.  В ході виселення і в перші роки після нього загинуло приблизно 46, 2 % кримських татар, тобто майже кожен другий з народу. 

 Офіційною причиною депортації стало огульне звинувачення всього кримськотатарського народу в нібито масовому співробітництві з нацистською Німеччиною під час Другої світової війни, тому дії сталінської влади щодо насильницького виселення кримських татар з Криму були цілком злочинними, адже жоден народ, за всіма міжнародно-правовими нормами, не може і не повинен бути відповідальним та підлягати покаранню за дії, скоєні окремими представниками цього народу.

       У цей день вшановують пам'ять жертв цього злочину, а також відзначають його як День боротьби за права кримськотатарського народу.

   Ми радимо переглянути художні стрічки, засновані на реальних подіях, українського кримськотатарського режисера Ахтема Сеітаблаєва «Хайтарма» (2013 ) та «Чужа молитва» (2017).

                    ДЕНЬ ЄВРОПИ

         Щорічно третьої суботи травня Україна відзначає День Європи – день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. 

Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи".

         Україна – єдина з держав, яка не є членом ЄС, але святкує цей день на державному рівні. Тому що наша країна поділяє головні європейські цінності: рівність перед законом, соціальну справедливість, свободу віросповідання, особисту свободу, верховенство права, права людини та демократію. Ці основні принципи є необхідною умовою функціонування суспільства.

         В цей день ми вкотре наголошуємо, що наша країна - це частина Європи, яка хоче миру та добра.

                    Служба порозуміння МЕМТу бажає всім злагоди і здоров*я. Ми сподіваємося, що у вас все добре, але якщо вам потрібна психологічна підтримка, порада, допомога, то наступне посилання стане вам у нагоді. 

https://tellme.com.ua/?fbclid=IwAR3svwvc1WufER7OoSv87IVdy6oprOTvH8ht1auOk5Dg4bXpUd_7ahlkuVE 

                        День Пам*яті і Примирення. День Перемоги

              Що саме ми знаємо про Другу світову війну? Де беремо інформацію? Це сторінки підручників, художня література, кадри з фільмів, спогади учасників і військова хроніка. Саме з цих знань ми формуємо наші враження про ті страшні роки. Ми безмежно вдячні за наше життя всім, хто боровся проти нацизму, кому довелося бути свідком жахливих воєнних подій. Тому наша пам*ять про це і є частка Перемоги.

        Маріупольський електромеханічний технікум оголошує онлайн-флешмоб                "Пам*ятаємо-перемагаємо!"

         Пропонуємо варіанти робіт:

1. "Люди-легенди". Підготувати відеорозповідь про своїх рідних, які захищали нашу землю, були учасниками і свідками Другої світової війни.

2.Мандрівка "Шляхами війни". Здійснити онлайн-подорож пам*ятниками Маріуполя, що створені в пам*ять про Велику Вітчизняну війну.

3.Співочий марафон. Пропонуємо всім, хто вміє, а головне, бажає подарувати свою творчість, заспівати уривок пісні до Дня Перемоги і записати це на відео.

4. Відеопривітання "Пам*ять поколінь єднає нас".

5. Створити мак і викласти його фото.

Роботи можна надсилати на адресу andreeva@maremt.net, викладати в коментарях під дописом в класах з історії України або залишати під дописом у фейсбуці нашого закладу https://www.facebook.com/mariupol.memt?epa=SEARCH_BOX .


УВАГА!

            Карантин продовжено до 22.05.2020 року

22.04.2020

          Карантин продовжено до 11.05.2020 року.

26.03.2020

          Карантин продовжено до 24.04.2020 року.

12.03.2020 

          На виконання постанови  Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" та листа Міністерства освіти і науки України від 11 березня 2020 року № 1/9-154 у Маріупольському електромеханічному технікумі запроваджено карантин з 12 березня 2020 року по 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитися в залежності від епідемілогічної ситуації. 

26  лютого 2020 р. Студенти Маріуполя зможуть розпочати кар'єру в IT, менеджменті та маркетингу. Запрошуємо на «Стажування з 1991 Mariupol». Воно включає:

- відбір і розподіл учасників за групами напрямків навчання “Програмування”, “Маркетинг”, “Менеджмент”

- три місяці освітнього процесу з провідними українськими спеціалістами у заявлених сферах

- місяць стажування на провідному підприємстві міста та роботи над проєктом

- працевлаштування стажерів з найкращими результатами роботи.

Приходьте на презентацію програми стажувань 26.02 о 15.30 у Центрі 1991 Маріуполь (пр-т Миру 93 Б). Реєструйтесь на презентацію: http://bit.ly/2SDQwgw. Питання щодо стажувань можна надсилати на пошту 1991mariupol@gmail.com

25  лютого 2020 р. з нагоди Дня Безпечного Інтернету до онлайн-уроку Інтернет: як безпечно грати, навчатися і працювати  приєднались студенти 1 курсу на занятті з інформатики. (Викладач Супрунюк О.О.)

Разом з академією CISCO готуюємо молодь до розбудови цифрового майбутнього світу. 

Соціальний проєкт "Ти можеш усе! Можливості безмежні!

Лист від 19.02.2020 № 01-23-377-0-160-20.pdf

21 лютого 2020 р. до Дня рідної мови викладач української мови і літератури Морнєва В.В. провела КВК "Мова - твого життя основа" для студентів І курсу.    

21 лютого 2020 р. у Маріупольський електромеханічний технікум завітали фахівці з інформування населення організації "The HALO TRUST- Гуманітарне розмінування" Борис Сорокін і Світлана Арутюнова.  Представники організації наголосили на правилах поводження у випадках знахідок вибухових або підозрілих предметів.            

21 лютого 2020 р. Довіра. Повага. Відповідальність. Шукаємо відповіді на складні питання. Стали більш обізнаними з питань створення "коридору безпеки" для своїх студентів. 

Дякуємо БО "Карітас Маріуполь", Анне Чепелевой и Людмиле Хоцкой за цінні поради. 

11 лютого 2020 р. до Маріупольського електромеханічного технікуму завітали представники патрульної поліції м.Маріуполь з інформацією щодо правил безпеки дорожнього руху.

З 28 по 30  січня була проведена акредитаційна експертиза щодо освітньо-професійної програми «Організація обслуговування на транспорті».

               Висновки експертної комісії  тут 

29 січня 2020 року в Маріупольському електромеханічному технікумі відбувся показ українського історичного фільму режисера Олексія Шапарєва, який присвячений 100-річчю бою під Крутами взимку 1918 року.  

28-29.01.2020р. у студентів групи М-16-1/9 четвертого курсу денного відділення МЕМТу спеціальності 192 "Будівництво та цивільна інженерія" відбувся захист дипломних проектів.

      Як зазначив голова Державної комісії Михайлік С.А., студенти показали високий рівень знань. Комісія відзначила найкращі дипломні проекти Горбунова В. "Проект електропостачання жилого масиву", Радченка С. "Проект електрообладнання грейферного крану", Светлакова М. "Проект електрообладнання вантажопасажирського ліфта".     

27.01.2020р. студенти групи ОТ-16-1/9 четвертого курсу денного відділення МЕМТу спеціальності 073 "Менеджмент" склали Державний кваліфікаційний іспит і захистили рівень "молодший спеціаліст з організації обслуговування на транспорті".

       На початку іспиту Державну екзаменаційну комісію та студентів привітала директорка Пігарєва Галина. Вона наголосила на тому, що сьогоднішня подія є знаковою для усіх присутніх, адже це перший випуск за освітньою програмою "Організація обслуговування на транспорті" у стінах МЕМТу.

          До складу Державної екзаменаційної комісії увійшли: голова комісії, начальник Міської диспетчерської служби КП "МТТУ" Радімушкіна Т.І., завідувач відділення Волчанова О.О., голова циклової комісії професійних дисциплін Сушко О.С., викладачі спецдисциплін Дьоміна Д.О. та Фоменко В.В.

           Члени ДЕК відзначили правильні, чіткі, логічно побудовані відповіді на теоретичні питання студенток Ковтуненко Анастасії, Іванчишиної Олени, Писаренко Валерії.

            Голова комісії Радімушкіна Тетяна Ігорівна зазначила, що випускники готові до самостійної роботи та побажала майбутнім менеджерам успіху в професійній діяльності.             

22.01.2020р. відбулася загальнотехнікумівська виховна година з представниками Національної гвардії України (військова частина 3057) на тему "Соборність України. Збройні сили на захисті Вітчизни і роль Національної гвардії в цьому". На заході виступили військовослужбовці, які розповіли про історію створення Національної гвардії, її завдання. Військовий оркестр 12 бригади оперативного призначення Національної гвардії України виступив зі святковою програмою. 

22.01.2020 р. Маріупольський електромеханічний технікум разом з усією країною святкує День Соборності України.  «22 січня 1919 року. Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».                     Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! 

16.01.2019 р. запрошуємо студентів та викладачів технікуму взяти участь у Всеукраїнському проєкті "Екосумка". Більше інформації за посиланням: 

20.12.2019 р. на базі Маріупольського електромеханічного технікуму пройшла VII Регіональна науково-теоретична конференція: "Електротехніка навколо нас: прогрес електротехнологій, проблеми, перспективи".

Конференція присвячена до Дня енергетика. З вітаннями до учасників конференції виступили директор технікуму Пігарєва Галина Павлівна та випускник нашого закладу і начальник служби підстанцій Приазовських електричних мереж Варова О.В.

В конференції брали участь студенти та викладачі ЗВО І рівня акредитації регіону. Всі учасники отримали сертифікати.

19.12.2019

18, 19 грудня відбувся захист курсових робіт з діловодства, групи Д-17-1/9. До складу комісії входили: зав. денного відділення Волчанова О.О., методист Верескун О.А., голова циклової комісії Хомич Г.М., керівник курсового проектування Стахієва Н.В. 

Студенти продемонстрували свої знання з дисциплін документознавчого циклу, здібності до аналітико-синтетичної переробки інформації та креативність при захисті проектів. Вітаємо студентів групи Д-17-1/9 з успішним захистом та бажаємо подальших успіхів.

18.12.2019 р. Вітаємо! Викладач Хомич Г.М. та студент 2 курсу Наумченко Михайло зайняли 3 місце на Х Регіональній науково-практичній конференції "Енергетика. Екологія. Менеджмент. Логістика", яка пройшла на базі ПДТУ. 

Доповідь на тему: "Причини замулювання Белосарайської затоки та шляхи їх вирішення".

10 грудня 2019 року в Маріупольському електромеханічному технікумі  знов зібралась творча молодь на традиційній IX Регіональній  студентській науково-практичній конференції  «Нобелівські читання».  

 Тема конференції: «Роль Нобелівських лауреатів у вирішенні глобальних проблем людства».  

Море емоцій, позитиву, радості від виступів! Багато нової інформації. Багато відкриттів! Наші студенти дуже круті, сучасні, зацікавлені, мотивовані! Класно  занурюватись в спільноті однодумців та разом створювати щось цінне і важливе для нас, освіти, України та, власне, світу.

 Кращі роботи були відзначені Дипломами та нагородами від партнерів «Нобелівських читань» - кампанії «TRINITY» та ТОВ «Метінвест-Промсервіс».

Адміністрація електромеханічного технікуму та оргкомітет вдячні своїм партнерам за підтримку! Любимо те, що робимо))) 

Викладачі та студенти: Маріупольський електромеханічний технікум,  КЗ «Маріупольський медичний коледж», Маріупольський будівельний коледж, Машинобудівний коледж ДВНЗ «ПДТУ»,  МК ДВНЗ «ПДТУ», Вугледарський коледж ДонДУУ.

Всім вдячна за щирість, відкритість, простір довіри і співзвуччя, в якому пройшов наш день.

#Тут_Завжди_Варто_взяти_участь#Нобелівські_читання#МЕМТ#Маріуполь

День гідності у МЕМТІ - 2019 

       4 грудня  завершилися виховні заходи, присвячені відзначенню Всесвітнього Дня Гідності. 

       В останній день студенти приєдналися до "Марафону написання листів" на підтримку людей, які опинилися у важкому становищі та потребують втручання у свою долю світових організацій та правозахисників.

День гідності у МЕМТІ - 2019 

       4 грудня  викладачі Кіріченко О.В. і Ламнова Г.В. провели відеолекторій, присвячений славетним жінкам України, під назвою "Це зробила вона. Це теж зробила вона". 

           У програмі відеолекторію були озвучені історії пловчині-чемпіонки Яни Клочкової, письменниці Люко Дашвар, етнографині Пелагеї Литвинової-Бартош, доньки князя Київської Русі Анни Ярославни, Роксолани та інших.   

День гідності у МЕМТІ - 2019 

      28 листопада викладачі англійської мови Бурлуцька Н.В., Горбатюк О.В., Рязанцева Н.М. присвятили виховний захід європейським цінностям молоді та перевагам прийняття їх.    

День гідності у МЕМТІ - 2019 

       25 листопада викладач історії та права Ламнова Г.В.  провела антикорупційну гру "Що? Де? Коли?" для студентів першого курсу.    

День гідності у МЕМТІ - 2019 

       25 листопада викладач біології Хомич Г.М. свій виховний захід для студентів-першокурсників присвятила розумному споживанню в системі сталого розвитку суспільства.      

День гідності у МЕМТІ - 2019 

       22 листопада викладач історії Андрєєва В.В. і студенти групи К,Д-18-1/9 провели урок-реквієм до Дня пам*яті жертв голодоморів.       

День гідності у МЕМТІ - 2019 

       22 листопада викладачка хімії Будченко Л.В. провела лекцію, присвячену академічній доброчесності. 

День гідності у МЕМТІ - 2019 

       21 листопада відбулося урочисте відкриття Всесвітнього Дня Гідності у Маріупольському електромеханічному технікумі.

    Мета цього свята - спонукати молодь керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях.

          Гідність асоціюється з повагою до прав інших людей, з готовністю прийти на допомогу, вміти захистити інших, свою країну. Саме про це розповідали першокурсникам поет Федір Шишман та керівник клубу альпінізму "Скіфи" Євген Юрочкін. 

08.11.2019 р. Відбулось урочисте відкриття ШКОЛИ фінансової грамотності "WOW MONEY"  в нашому навчальному закладі. Студенти  курсу презентували свій проект, який фінансує UPSHIFT і провели дві гри "Життєвий капітал" для студентів 2 та 3 курсу спеціальностей "Комерційна діяльність" та "Діловодство". 

В рамках тижня фінансової грамотності сформували такі поняття: 

Попереду всіх чекає турнір в нашому навчальному закладі. Бажаємо всім бути фінансово успішними!!!

6.11.2019 р. "Освіта - НАЙПОТУЖНІША зброя, аби змінити світ" Нельсон Мандела

Викладач - агент змін! Сьогодні вимоги до освіти змінилися і у звязку з цим роль викладача змінюється на роль єдиного наставника, джерело знань, коуча, фасилітатора, тьютора, модератора в індивідуальній траєкторії дитини. Завдання викладача - створити умови для розвитку студента, його здібностей, творчого сприйняття знань, виробити вміння самостійно мислити, відповідати та ставити питання, мотивувати вчитися. 

На педраді "Сучасний викладач у дзеркалі освітнього процесу" розбиралися з цими новими ролями викладачів і склали портерет ідеального вчителя.

6.11.2019 року студентка 2 курсу групи К-18-1/9 Долгополова Ліля перемогла у номінаціях "Міс Ерудиція" та "Міс Глядацьких симпатій" у Регіональному конкурсі "Розважальна шоу-програма "Міс Україночка", що пройшов на базі коледжу ДВНЗ ПДТУ.

6.11.2019 р. Команда МЕМТу зайняла І місце в Обласній спаротакіаді з 

настільного тенісу серед ЗВО 1-2 рівнів акредитації. Вітаємо!!!

Доброго дня, любі студенти! Для Вас цікава новина! Запрошуємо студентів першого курсу до участі у тренінгу «Лідерство та активна життєва позиція», який організовано на базі БО "Карітас"  для членів студентської ради ВНЗ І-ІІ рівня акредитації. Звертаємо Вашу увагу, що кожен учасник повинен самостійно заповнити заявку на участь за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1npSFgZSGbhbz42BknWRmX1k6lRCyIqy7dQf7SAlX7lc/edit 

Результати відбору учасників будуть оголошені 14 листопада. Перший модуль тренінгу відбудеться 16 листопада з 11.00 до 15.00.

Буде цікаво! Будьте кращими! Будьте попереду!!!

31.10.19 р. пройшло засідання регіонального методичного об'єднання викладачів електротехнічних дисциплін

Презентація засідання регіонального методоб'єднання викладачів електротехнічних дисциплін.docx

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько - фашистських загарбників.

 В цьому році ми святкуємо 75 річницю.  75 років тому міста та села України були остаточно звільнені від фашистських загарбників. Найбільша цінність будь-якої держави - люди - отримали мирне небо над головою. Саме про це шла розмова студентів, викладачив та співробітників у Маріупольському електромеханічному технікумі.  Сьогодні  українці, як ніхто, розуміють цінність своєї держави та її суверенітету. Все, до чого ми прагнемо - це мир, любов, гідність, можливості розвитку та самореалізації. 

23 жовтня студенти МЕМТу відзначали Міжнародний День Молю! Більшість першокурсників вперше почули про такий день, але тепер усі точно знають, про що це...

20.10.19р. «Кращий студент України» – всеукраїнська конкурсна програма, покликана виявити та надати імпульс до подальшого розвитку студентської молоді України як авангарду розвитку українського суспільства.

Організаторами програми «Кращий студент України» є ВМГО «Студентська республіка» та Народно-демократична ліга молоді. Підтримку надає Міністерство молоді та спорту України, оргпідтримку — Міністерство освіти і науки України.

Програма відкрита до партнерства.

Посилання на сайт

18.10.2019 

  Сьогодні Маріупольський електромеханічний технікум гостинно відчинив двері для потенційних абітурієнтів. День відкритих дверей – це не лише цікава подія, а й важливий крок до прийняття відповідального рішення, від якого залежатиме професійне майбутнє молоді.

       Учасниками заходу були учні  ЗОШ №15, ЗОШ №16, ЗОШ №17, ЗОШ №26, ЗОШ №45, ЗОШ №50, ЗОШ №54, ЗОШ №33, яких  проінформували про пріоритети навчання в технікумі, перелік спеціальностей та освітніх програм, перспективи працевлаштування, можливість якісно підготуватися до вступних іспитів на підготовчіх курсах, що діють на базі технікуму. А також для  школярів провели екскурсію навчальними корпусами, ознайомивши їх з матеріально-технічною базою закладу освіти.

     Зі сцени актової зали яскравою творчою програмою гостей вітали  студенти групи К,Д-18-1/9, МО-18-1/9 та К-19-1/9.

17.10.2019p. Увага!!! Тренінг з питань місцевої демократії та прав людини в Україні 

Офіс Ради Європи в Україні та Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи організовують тренінг для молоді з Донецької та Луганської областей з питань місцевої демократії та прав людини в Україні.

Більш детальна інформація за посиланнями. Могли би Ви поширити цю форму серед студентів Вашого навчального закладу, будь ласка.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Ll8kiK56brIH6wE5n70-UEtATTqXxFyuwuUX2CdjLODJIQ/viewform

 Тренінг з питань місцевої демократії та прав людини в Україні

Офіс Ради Європи в Україні та Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи організовують тренінг для молоді з Донецької та Луганської областей з питань місцевої демократії та прав людини в Україні, що проходитиме в м.Харків з 25 по 29 листопада 2019 року.

Метою цього навчального тренінгу є підвищення рівня знань молоді про принципи місцевої демократії та права людини, а також формування чіткого розуміння зв'язку між цими поняттями.

Учасники матимуть можливість обмінятись досвідом та гарними практиками з України та інших країн Європи з міжнародними та місцевими експертами та тренерами.

Критерії до учасників:

- студент(ка) професійно-технічного навчального закладу;

- вік 18-22 роки;

- зацікавлений(а) в тематиці місцевої демократії та прав людини на місцевому рівні.

Відібрані учасники отримають офіційні запрошення на навчальні заклади та детальну програму заходу.

Участь у тренінгу БЕЗКОШТОВНА! 

Організатори покривають витрати на проживання, харчування, та проїзд.

Реєстрація до 17 жовтня!

17.10.2019p. 

Запрошуємо ваших студентів взяти участь в соціальному проекті Scholarship в Україні та виграти грант 10 000 грн на сплату одного року навчання в вашому закладі або навчальних курсів на вибір студента-переможця. 

Це головний приз. Для студентів, які посядуть 2-е й 3-є місця - заохочувальні призи в розмірі 3000 грн та 1000грн.

 Завантажити офіційний лист можна за посиланням https://scholarship.in.ua/list-college/maremt.pdf.

Основна мета проекту Scholarship в Україні для коледжів - це мотивування здібних українських студентів до вивчення різних сфер діяльності, як технічних, так і гуманітарних та економічних. Також показати, що поняття ”престижності” професії полягає в якісному навчанні будь-якої спеціальності і відповідальній роботі та що здібності та знання можуть приносити прибуток вже зараз. 

"Еко-Style - зелена аудиторія - новий освітній простір".

16 жовтня студенти групи МО-19-1/9 висадили перші рослини  на території внутрішнього дворика МЕМТу.  Зеленій аудиторії бути! 

16.10.2019р. Козацькі розваги - це завжди свято! Студенти-першокурсники в цьому році бігали, стрибали, піднімали гірі, їли вареники. Емоції зашкалювали! Перемогли групи М-19-1/9 та МО-19-1/9

 Але усі "козаки" показали себе достойно. Дякуємо за активність студентам та організаторам  заходу.

14.10.2019р. Екскурсія до Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча.

Студенти гр. М-19-1/9 знайомились із історією успішного підприємства, його технологічними процесами та основними професіями. Професія електромеханіка - актуальна, сучасна і затребувана.

09.10.2019р. 

Збірна команда студентів 2 та 3 курсів економічних спеціальностей на чолі із завідувачем відділення Волчановою О.О. опанувала круті продукти, телеграмботи, мобільні додатки ПриватБанку та взяла участь у Всеукраїнському квесті «Один день із життя ТОПового студента». Кмітливі студенти МЕМТу пройшли квест за 23 хвилини, розв’язали всі завдання та набрали максимальну кількість балів.

Дякуємо керівникові напрямку HR Східного РУ у ПриватБанку Смолій Інні за організацію квесту, за неймовірний досвід спілкування, прояву організаторських здібностей, згуртування молоді у ході квесту, за надзвичайні емоції!!!

З 30.09 по 4.10 2019 року для студентів першого курсу пройшов тиждень Першокурсника.

Студенти збирали пластик, змагалися в квесті, презентували стиль своєї групи.

02.10.2019р. Міжнародний Медичний Корпус провів лекцію для студентів Маріупольського електромеханічного технікуму на тему "Гендерна політика"

3.10.2019р. #День стилю-2019  в технікумі пройшов яскраво і емоційно.

З 30.09.2019 р. по 4.10.2019 р. в Маріупольському електромеханічному технікумі проходить тиждень першокурсника. Чекаємо нові емоції, нові відкриття, нові знайомства! 

27.09.2019 р. Учитель - не просто професія, це покликання. 

В Маріуполі завершився другий регіональний конкурс «Найкращі вчителі Приазов’я - 2019». Конкурс проходив за підтримки Групи Метінвест. В ньому приймали участь викладачі, які впроваджують інновації в систему освіти, мотивують дітей отримувати знання і надихають колег на розвиток.

Викладачі технікуму Будченко Л.В., Ламнова Г.В., Кіріченко О.В., Дьоміна Д.О., Дубасова Т.І.  прийняли участь в конкурсі. В ТОП-50 потрапила - Дубасова Т.І., ТОП-10 потрапила Будченко Л.В., а в ТОП-5 - Супрунюк О.О. 

26.09.2019 р. Європейський день мов вважається традиційним святом у Європі з 2001 року. Він відзначається 26 вересня для підтримки розвитку мов і їх розмаїття.

Стандартом для сучасного європейця вважається володіння, як мінімум, двома іноземними мовами. Тому це свято закликає до викладання та вивчення іноземних мов, оскільки це шлях до взаєморозуміння між народами та державами. Європейський день мов повноправно можуть святкувати носії будь-якої мови європейської держави. Студенти і викладачі Маріупольського електромеханічного технікуму теж приєдналися до цієї події.

Мода на володіння іноземними мовами не проходить ніколи.

Як казала Като Ломб, видатна угорська перекладачка, поліглот і письменниця: «Ми повинні вивчати мови. Це єдина річ, яку варто знати навіть погано».

СТЕНГАЗЕТА.pptx

27.09.2019 р.  у Маріупольський Електромеханічний Технікум викладачі Александра Супрунюк, Дар'я Дьоміна та представник БФ Карітас Маріуполь Andrii Shchebitchenko провели фінансову гру "Життєвий капітал" для викладачів та студентів технікуму 💵💰💳

Всі учасники стали на крок ближче до здійснення своїх мрій, познайомились з базовим уявленням про фінансову грамотність та зрозуміли, що досягти успіху одному важко. Набагато простіше робити це разом зі своєю командою.

Далі - більше💥💥💥 

10-13 вересня 2019 р. викладачі Кіріченко О.В., Ламнова Г.В. та десять студентів І-ІІ курсів взяли участь у навчальному тренінгу щодо підготовки медіаторів. Під час тренінгу викладачі та студенти вчилися методиці вирішення конфліктів ненасильницьким шляхом. 

За підсумками вдалого навчання всі учасники отримали сертифікати.

Отже, 12 вересня - день народження служби порозуміння "Згода" у нашому закладі.  

 7-8 вересня 2019р.  викладачі Дьоміна Д.О. та Супрунюк О.О. пройшли навчання 📝у Школі ведучих тренінгу #Життєвий_капітал. Це інвестиція, яка відкриває нові можливості 🔑для розвитку фінансової грамотності студентів технікуму .

Сергій Івагло (автор та майстер-тренер гри Життевий Капітал, инвестиційний консультант, підприємець) особисто провів навчання для наших викладачів.

02.09.2019

Вітаємо з новим навчальним роком!

       Традиційно на початку вересня Маріупольський електромеханічний технікум  відзначає День знань. Це особливе свято! Завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне  серце, хвилюючись відгукується на заклик першого дзвінка! У цей день від всієї душі хочеться побажати усім успіхів у навчальному процесі та щоб новий навчальний рік приносив тільки приємні враження!